Hallo allemaal,

Na een hele tijd thuis te moeten doorbrengen was het tijd dat we eens terug naar de Ardennen mochten om een wandeling te maken. Pieter, Jana en Leo waren natuurlijk te vinden voor een avontuur. Het plannen begon. Als bestemming was het de mooie semoisvallei geworden rond Bouillon. 12 juni was het de dag! Om 6:30 hadden we afgesproken in Kessel. We moesten alleen op Leo wachten want Pieter en Jana hadden in de tent blijven slapen, een bivak met alle comfort! Rond 9 uur kwamen we aan. We parkeerden de wagen in Bouillon aan de rivier Semois die voor de rest van de dag het decor zou vormen.

We maakten ons klaar voor de wandeling en wanneer iedereen paraat was begon het avontuur. We gingen richting een mooi padje, maar er stond ons een lange klim voor de boeg. We klommen richting de belvedère, eens boven moesten we even drinken! Pittig stuk om te beginnen! Maar we besloten toch naar boven te gaan. We gingen steeds dieper het bos in, nu waren we pas echt vertrokken voor onze wandeling in de semoisvallei. Na enige tijd kwamen we bij de moulin du rivage waar we recht op de Semois liepen. Aan de overkant van de rivier zagen we het Tombeau du Géant ! Ondertussen werd het stilletjes tijd om iets te eten. Ik wist van het verleden dat er op een kilometer of 3 een mooie picknick plaats was hoog boven de Semois, dus we wandelden verder naar Rocher des gattes. Dan was het tijd om onze lunch te nuttigen, en het smaakte!

Na de lunch ging de wandeling verder tussen de weilanden en begon het afdalen terug naar de rivier. Langs een brede jeep weg, niet het meest mooie wandelpad maar soms kan je niet anders! Na een tijdje kwamen we aan de waadplaats waar we de Semois gingen oversteken. Het zou voor Jana en Leo een heel nieuw avontuur worden, want het was de allereerste keer dat ze een rivier gingen doorkruisen! Het werd tijd om onze schoenen uit te doen en onze waterschoenen aan te doen. Ik gaf iedereen een wandelstok om wat steun te zoeken en dan was het moment daar. De voeten mochten nat gemaakt worden. Het water was heerlijk! De waterdoorwading was puur genieten!

Iedereen was veilig aan de overkant geraakt. Nu terug onze schoenen aan en weer een fikse klim op de heuvel van “Tombeau du Géant”. We bleven genieten van de ongerepte natuur! Na enige tijd stond er op de planning om de Semios een 2de keer te doorwaden! Toen we aan de plek kwamen waar je de rivier kon oversteken, zagen we juist op deze waadplaats naar L épine, dat er midden in de rivier een graafmachine bezig was met het bouwen van een voetgangersbrug. Het was te gevaarlijk om daar de rivier door te steken dus we namen de beslissing om de tocht aan te passen. Gelukkig hebben we ooit met het kaartlezen geleerd om je tocht te kunnen aanpassen, dus we haalden de stafkaart boven en zochten naar een alternatief. Het plan was om de Semios te volgen tot in Bouillon. Deze route zou wat meer kilometers vragen. De natuur op deze alternatieve route leek wel een droom! Smalle paden langs het water en prachtige rotsen. We hadden geen betere keuze kunnen maken!

Nu wandelden we richting “Rocher du Pendu”. Het landschap bleef ons betoveren! Na enige tijd kwamen we aan een brede bocht. In de Semios zagen we wat beweging en vanop een afstand leken deze personen te vissen. Maar niks was minder waar, ze waren aan het goudpannen. Hier zoeken ze nog naar goud. Het was de eerste keer dat ik dit zag in België. Ik denk wel dat ze er niet rijk van zullen worden?

Dan begonnen we aan het laatste deel van de wandeling. Net nu begon het te regenen, maar dat kon ons niet stoppen. We wandelden door een camping, en wat ons opviel was dat er al veel trekkerstenten stonden die door het slechtere weer vroeger dan verwacht gingen overnachten. In de verte zagen we het kasteel van Bouillon dus we waren er bijna! Leo kreeg het zwaar, maar dat is niet moeilijk na 15 km in deze omgeving! Ook de hondjes van Jana bleven al wat vaker achter. Doe het hen maar is na op die korte pootjes. We kwamen eindelijk bij Bouillon! Iedereen was blij om de wagen terug te zien! We hadden immens genoten van deze pittige wandeling. Allemaal droge kleren aan en weer richting Kessel. Na enkele tellen was het muisstil in de wagen, als je weet wat ik bedoel ZZZZ.

Categorieën: Wandelen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *