Hallo iedereen,

Het was al even geleden sinds we nog is naar de Ardennen waren geweest! Dus ik had het idee om nog een keer met de medecursisten van de opleiding ‘zelfstandig bergwandelen’ een paar mooie tochten te maken in de streek van Burg Reuland.

0p vrijdag 28 februari vertrokken we met 3 naar de vennhütte. Dit werd onze uitvalsbasis voor het komende weekend. Maar met het voorspelde weer was dit een uitstekende keuze, we sliepen tenminste droog!

De volgende dag begonnen we met een heerlijk ontbijt dat de hüttenwirt had voorzien. Dan was het tijd om richting het 3 landenpunt te vertrekken. Na even wachten op nog 2 personen die mee gingen wandelen was de groep compleet. We vertrokken voor een wandeling van een goede 19 kilometer. Het was in ieder geval nog droog! De wandeling passeerde verschillende soorten terrein. Van heuvellandschap tot bosrijk gebied.

Hier en daar kwamen we nog restanten tegen van sneeuwval. Maar hoe verder we wandelden, hoe meer wolken er kwamen opzetten. Het begon met regenen! Gauw de regenkleding aangetrokken en we gingen verder met het laatste stuk van de wandeling. Eenmaal terug aan de auto vertrokken we met zijn allen weer richting de vennhütte.

Een warme douche na de wandeling was zeker verdient! Toen iedereen klaar was gingen we info inwinnen over plekken waar we lekker konden gaan eten. Haus hubertus in winterspeld was blijkbaar een echte aanrader als je in de buurt bent. En dat was het inderdaad ook! Na het eten gingen we de tocht voorbereiden voor de volgende dag. We maakten gebruik van de wandel app. Wikiloc, waar we een erg mooie wandeling op vonden. Dan was het hoogtijd om de slaapzakken op te zoeken.

De volgende dag werden we wakker met het geluid van regen op de ramen. Dat was minder leuk! We besloten om alles in te pakken en rustig te ontbijten, alvorens we vertrokken richting sankt vith. Een mooie wandeling door de dennenbossen stond op de planning.

Na enige tijd stappen maakten we een stop om onze lunch te eten. Daar merkten we dat de batterij van onze smartphone nog maar 5% was!! Gelukkig had ik mijn wandel gps bij! Snel even zien hoe de route verder ging, de waypoints in de gps gezet en we waren weer vertrokken voor het laatste deel van de wandeling.

Dan was het zover! Toen kwam het moment om afscheid te nemen van iedereen en we vertrokken weer naar huis. Niemand had toen gedacht dat ons leven 2 weken later zo zou veranderen wegens het coronavirus!

Categorieën: Wandelen

8 reacties

opa · 25 maart 2020 op 20 h 58 min

Plezant om volgen voor ons. Prachtig wat jullie doen samen. Bravo jonge mensen!!

opa · 25 maart 2020 op 21 h 00 min

Plezant om volgen voor ons. Mooi wat jullie samen doen. Bravo voor deze jonge mensen
groeten OPA

rik · 25 maart 2020 op 21 h 00 min

kei goe gedaan….maar waar heb je nu geslapen…in een tent of in ……

groeten van nonkeltje rik

    Stijn · 25 maart 2020 op 21 h 04 min

    deze keer niet in een tent maar in de vennehute van de klim en bergsport federatie

Marc · 26 maart 2020 op 21 h 50 min

Mooie streek! We zijn er ook al dikwijls gaan wandelen!
Moeten we samen eens doen. Na corona perikelen..,

    Stijn · 26 maart 2020 op 22 h 53 min

    zij maar zeker

Stijn De Maeyer · 1 april 2020 op 20 h 46 min

Het was een zeer leuk wandelweekend en voor herhaling vatbaar!

Tante Ria · 9 april 2020 op 14 h 38 min

Knap, Stijn! Leuk je verhaal te lezen. Zo wandelen we in gedachten met je mee.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *